Már a bevonulásuk is szép volt, de amikor felsorakoztak a színpadon, lehetett látni igazán, mennyire szépek. Ők az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium végzős diákjai. Fegyelmezetten, nem kevés megilletődöttséggel álltak hozzátartozóik, barátaik, tanáraik kereszttüzében.

Szeptember óta lázasan készültek erre a napra. Megérte...

Több évtizedes hagyománya van iskolánkban a novemberi Ady-hétnek. A rendezvényt megelőző kampányolás során sok üdítő, sütemény, palacsinta, lángos, egyéb fogyott, mellyel a végzős (egymással versengő) osztályok kínálták az alsóbb éveseket, arra építve, hogy e "beetetéssel" is növelhetik a rájuk adott szavazatok számát. Természetesen legalább ennyit nyomott a latban tervezett programjuk ismertetése. A kampányt végül a 12. B osztály nyerte meg. Így az ő képviselőik, Sin Szabina és Sprok Tibor irányították az eseményeket - diákigazgatókként -, miután a megnyitó alkalmával átvették az iskola jelképes kulcsát Kertes István igazgatóhelyettestől.

A programok a sport, a játékosság és a műveltség köré csoportosultak. Volt alkalom focizásra, röplabdázásra, de lehetett csocsózni, teniszezni és szkanderezni is.

Először tulajdonképp azt sem tudtuk pontosan, hogy hova is jelentkeztünk, de aztán a suliban az összes évfolyamból jöttek diákok. Kilencedikesként új ismeretségeket, barátokat szereztem, szerintem mások is.

A Sarkad-DAOP-5.1.1.-09-2f-04 jelű "Komplex fejlesztés a szociális célú városrehabilitáció jegyében Sarkadon" című pályázat keretén belül "Sarkad a török időkben" nevű miniprojektnek köszönhetően lehetőségünk volt különböző iskola utáni programokban részt venni, amelyek a színház világán keresztül tártak fel előttünk egy elfeledett kort és annak feledésbe merült hősiességét. Összesen nyolc alkalommal válhattunk mi is a kor részévé. A programok különböző helyeken zajlottak, és minden alkalommal másképpen közelítettük meg a témát.

Iskolánkban ebben az évben is megrendezésre került az Oktoberfest. 10 osztályból 41 diák vett részt a vetélkedőn. Játékos feladatokkal idéztük fel a német népünnepélyt. 

A versenyen a következő eredmények születtek: 

 I. 12. C , 11. A 

 II. 13. C 

 III. 10. A 

 Köszönjük a Goethe Intézet és a Doxabo - privát ajándékait.  a középiskola német szakos pedagógusai

 

december 2014