Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégiuma 2012 áprilisában konzorciumi megállapodás keretében pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Környezet „Társadalmi Megújulás Operatív Program Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja” c. pályázati konstrukcióra „Együtt Egymásért! Az SNI-s tanulók együttnevelési lehetőségeinek modellezése óvodától érettségiig” címmel. A TÁMOP-3.4.2.A/11-2-2012-0008 számon regisztrált pályázatot az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. bírálta el, amely alapján 5.465.960.-Ft összegű vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte.

Konzorcium tagjai:
Konzorcium vezetője: Békés Megyei Harruckern János Közoktatási Intézmény
Tagok: Magvető Református Általános Iskola és Óvoda, Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégium

Tisztelt Szülő!
 
Törvényi változás lépett érvénybe a közösségi szolgálattal kapcsolatban. Eddig az, aki nem teljesítette, és igazolta le az 50 óra közösségi szolgálatot, az érettségit elkezdhette, viszont az érettségi bizonyítványát nem kaphatta meg. A változás lényege az, hogy aki nem teljesítette az 50 órát, már az érettségi vizsgát sem kezdheti el.
 

Idézem a törvényi változás idevonatkozó pontját.

Látogatást tettünk Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Dévai Szent Ferenc Alapítványának nagyszalontai Szent Antal Gyermekvédelmi Központjában

A címben idézett mondat már a visszafelé vezető úton hangzott el Czinanó Vanesszától, aki többedmagával – iskolánk, az Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégium jelenlegi, és volt diákjaival együtt- meglátogatta, gyűjtésből származó adományt vitt, és még egy kis műsorral is elkápráztatta a nagyszalontai gyermekotthon kis lakóit. 

A gyűjtést már november hónapban elkezdtük, és iskolánk diákjai, pedagógusai, de más kedves sarkadi polgárok is folyamatosan hozták a ruhaneműt, a cipőket, a tartós élelmiszert a kollégiumban az erre a célra kijelölt ideiglenes raktárba. December 15-én útra keltünk, a gyermekotthonban már vártak ránk. A tárgyi adományokat bevittük egy raktárba, de ami a szívünkben volt, azt csak ezután adtuk át a gyerekeknek. Több mint 80 szempár várta izgatottan, hogy milyen produkciók fognak következni. Volt vers, ének, zene, sőt még pantomim előadás is. Mindegyik műsorszám után hatalmas tapssal jutalmazták a gyerekek a fellépőket.

Kollégiumunkban hagyomány, hogy a szalagavató ünnepség előtt néhány nappal végzőseink felöltöznek ünneplőbe (a lányok esküvői ruhába, a fiúk új öltönyükbe), és a "körépületi műteremben" lefényképezzük őket. Mindenféle variációban. Baráttal, barátnővel, osztálytárssal, szobatárssal, tanárokkal, nevelőkkel.

január 2015