február 2015

Lányaink röplabdáztak

Február 11-én intézményünk sportcsarnokában került sor a középiskolások női röplabdaversenyének megyei elődöntőjére. Az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégium csapata szettvesztés nélkül nyerte meg a versenyt, maga mögé utasítva a békéscsabai "Közgé" és a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium gárdáját. Lányaink ezzel bejutottak a megyei döntőbe, ami február 27-én kerül megrendezésre.

Érettségi témakörök és követelmények a 2015. évre

Ezen az oldalon a 2015. évi vizsgaidőszakokra érvényes érettségi vizsgakövetelményeket és a vizsgaleírást, valamint a publikálható anyagokat tesszük közzé.

 Az érettségi vizsga vizsgaszabályzata (100/1997. (VI.13.) Kormányrendelet)itt megtekintheti...

Helyesírási verseny

Január 14-én az orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban került sor az Implom József Helyesírási Verseny megyei döntőjére. Intézményünket Tar Beatrix és Palásti Tünde képviselte. Betti a gimnazisták körében a középmezőnyben, míg Tünde a szakközépiskolások között a 2. helyen végzett. Mindkettőjüknek gratulálunk.

Nagy Ferenc

A jó pedagógus titka

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet TÁMOP-3.1.1 kiemelt projektje keretében meghirdetett „A jó pedagógus titka – sikerek és kudarcok a pályán” című esszéfelhívásra beadott színvonalas művéért Hortobágyi Istvánné, középiskolánk intézményvezető-helyettese elismerésben részesült.

Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy elolvashattam írását. Tulajdonképpen egy olyan szakmai önéletrajz tárult elém, amely egy ízig-vérig pedagógus, hivatását rendkívüli módon szerető ember visszaemlékezése sikeres, de buktatóktól sem mentes pályájára. Csodálatos tanári hitvallás. Ugyanakkor kezdő (és nem kezdő) pedagógusok számára kézikönyvként is szolgálhatna.

Megtudhatjuk, hogyan lehet tudásszomjat kialakítani, „megszelídíteni” a vadócokat, sikerélményt adni a gyerekeknek. Hogyan lehet együttműködésre késztetni a szülőket, hogyan kell készülni az órákra, és persze azt is, hogy pedagógusnak lenni – a gondok, bajok ellenére – az egyik legszebb hivatás.

Szeretettel gratulálunk, és kívánjuk, örökké 200 fokon élj…

Nagy Ferenc

„Köznevelés az iskolában” - TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001

Tájékoztató

A TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 számú „Köznevelés az iskolában” kiemelt projekt keretében a KLIK Fejlesztési és Projektigazgatóság Módszertani Innováció modul pályázati felhívást tett közzé a Mentoráló intézményi működés kialakítására nevelési-oktatási intézmények részére.