Ian W. Rice – intézményünk új lektora – januárban érkezett középiskolánkba. Texas államban született, szülei és húga jelenleg Kansas Cityben élnek.

Ian a közelmúltban Nyíregyházán töltött 2 évet, de Budapesten is élt félévig. Meglepően jó a magyar kiejtése. Vannak mondatok, melyeket úgy fogalmaz meg, mintha nem is angol anyanyelvű lenne. Persze, van még mit tanulnia, de ő ezt szívesen is teszi. Közben pedig angolul (angolra) tanítja gyermekeinket világtörténelemre, civilizációra.

Barátságos fiatalember. Diákjaink hamar megkedvelték, megszerették.

 A Raoul Wallenberg Egyesület a Holokauszt Emlékközponttal és a Raoul Wallenberg Szakközépiskolával idén hatodszorra rendezte meg a „Régen volt? - Hol is volt?” című országos vetélkedőjét középiskolások számára a holokauszt és az embermentők témájában.
Erre a vetélkedőre idén nevezett először iskolánk csapata, amely a Dél-alföldi régióban megnyerte a versenyt és egyenes ágon jutott be az országos döntőbe Budapestre. Ide a csapattagok Baracsi Annamária, Szatmári Ágnes, Gurzó Dávid és a felkészítő tanáruk Szőke Csaba előző nap elutaztak és a helyszíneken, tárlatokon „gyakoroltak”.

A sarkadi középiskola 2014 szeptemberében az alábbi három osztály indítását tervezi:

„A" osztály: Általános gimnáziumi képzés: reál, humán tagozat, ahol a cél a továbbtanulásra való felkészítés.
Nyelvtanulási lehetőség: angol heti 4 órában, második nyelv német vagy francia heti 3 órában.

Március elején történelemtanárunk, Szőke Csaba megkérdezte, hogy lenne-e kedvünk részt venni egy túrán március 15-én, az 1848-49-es szabadságharc emlékére. Egy 1849 méter magas hegyre mennénk fel Fekete Lajos tanár úrral, néhány barátjával, Ian Rice lektor úrral. Osztálytársammal együtt örömmel fogadtuk a meghívást, mert mindketten szeretjük a kihívásokat, a természetet, és régi vágyam volt már kiutazni Erdélybe.

Egy nehéz hajnali ébredés után fél ötkor indultunk Sarkadról, és egy bő három órás kocsiút után megérkeztünk a hegyek közé.

Február 20-án iskolánk sportcsarnokában került sor a diákolimpia megyei döntőjére. Ezúttal röplabdás fiaink „álltak rajthoz”. Izgalmas, változatos mérkőzéseknek lehetett tanúja a jelentős számú közönség.

Iskolánk csapata valamennyi mérkőzését szettvesztés nélkül nyerte meg.

Helyezések:

I. Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola és Kollégium
II. Nicolae Balcescu Román Gimnázium
III. Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

Középiskolánkban ismét megrendezésre került a CSILLAG SZÜLETIK tehetségkutató verseny. Egy kicsit másként, mint szokott. Az idén nem szakavatott zsűri dönt a helyezésekről, hanem a közönségre bízza azt. Ez azért is lehetett járható út, mert mindenki ugyanabban a kategóriában (zenei) indult.

Zámori Ida igazgató asszony, majd Dr. Mokán István polgármester úr köszöntője után kezdetét vette a verseny.

április 2015