A sarkadi Ady-Endre - Bay Zoltán középiskola sikeresen pályázott a Tempus Közalapítványnál az Erasmus + KA2 pályázati kategóriában. Ennek során Nagy-Britannia, Olaszország, Dánia, Lengyelország, Törökország, Németország és Magyarország nyolc iskolája fog együttműködni az elkövetkező kettő év során. A pályázat címe " Gates and Keys", amely magában is kifejezi, hogy az együttműködő országok kapukat nyissanak egymásra, minél jobban megismerjék egymás iskoláit, oktatását, kultúráját.

Szatmári Ágnes

Ági az általános iskola befejezése után döntött úgy, hogy a sarkadi középiskola két tanítási nyelvű képzésén folytatja tanulmányait. Tudatosan szélesítette ismereteit, fejlesztette tudását, és nemcsak a hozzá közelebb álló humán tantárgyakban, hanem azokban is, amelyek az alapvető műveltséghez szükségesek. Eddig minden évfolyamot kitűnő eredménnyel végzett el, és szinte valamennyi tantárgyból tanulmányi dicséretben részesült az elmúlt évek során.

A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola 2012. március 24-én „Infó-Téka az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban” címmel pályázatot nyújtott be a „Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése –„Tudásdepó Expressz” című pályázati kiírására. Ekkor pályázatunk forráshiány miatt sajnos tartaléklistára került.

ADY-HÉT
2015.november 16-18.

Régóta szép hagyomány iskolánkban a novemberi Ady-hét, melynek megrendezése ebben a tanévben is töretlenül folytatódott. Az oktatás átszervezése miatt a két intézmény diákjai (a szakképző iskola és a gimnázium) közösen vettek részt a Diákönkormányzatok által szervezett  3 napos programon.

Tóthné Leelőssy Andrea pedagógus vezetésével élményekben gazdag Ady-hetet élhettünk meg.

december 2015