Középiskolánk sikeresen pályázott a Tempus Közalapítványnál az Erasmust+ KA2 pályázati kategóriában. Ennek értelmében Nagy-Britannia, Olaszország, Dánia, Lengyelország, Törökország, Németország, és Magyarország nyolc iskolája működik együtt két éven keresztül.

Az angliai, isztambuli, sarkadi találkozó után Olaszország volt a helyszín.

Április hónapban iskolánk sportolói több alkalommal is megmérettettek különböző megyei sportversenyeken.

14-én Gyulán a középiskolások atlétikai versenyén a megyei döntőben a fiúk súlylökésben és gerelyhajításban is 3. helyezést értek el csapatban. Egyéniben Szabó Bence gerelyhajításban első, súlylökésben második, Borsos Hunor pedig gerelyhajításban harmadik helyezett lett. A csapat tagjai: Szabó Bence, Borsos Hunor, Tóth Miklós, Sánta Richárd, Baukó László.

Középiskolánk kollégium tavasszal egyhetes rendezvénnyel szokott tisztelegni névadója, Arany János előtt. Így van ez már több mint két évtizede. A költő szobránál virágot helyeztünk el, miután Balogh Endre Tanár Úr elmondta gondolatait, és megnyitotta az események sorát.

A hetet sport és műveltségi vetélkedők, egyéni és társas játékok, huncutságok színesítették. Ki-ki kedvére válogathatott a programok közül - ideje, kedve, képességei szerint.

Egyesek habzsoltak, mások csupán csipegettek. A négy nap során a megmérettetés néha éjszakába nyúlt. Általában sportszerű, becsületes küzdelmeket láthattunk.

Március 7-én harminckilenc diák és három tanár vett részt középiskolánkból a Parlamenti különóra programban. Mondhatjuk, hogy ez nem szokatlan, hiszen már évek óta részesei vagyunk az eseménynek.

Nem egyszerű az ország házába bejutni, mert komoly beléptető rendszeren kell keresztül mennie az odalátogatónak. Ám ha ez sikerül, akkor szép élményekkel gazdagodhat gyermek, felnőtt egyaránt. Többek között megcsodálhattuk hazánk egyik legszebb épületét. Diákjaink rövid vetélkedő keretében összemérhették történelmi tájékozottságukat más középiskolák tanulóival.

Középiskolánk immár ötödik alkalommal rendezte meg a Hortobágyi Istvánné tanárnő által 2012-ben életre hívott ADYS CSILLAG SZÜLETIK tehetségkutató versenyt. Bármilyen, színpadon néhány perc alatt előadható produkcióval lehetett jelentkezni. Az előkészületeket, a szervezést Szűcs Kinga tanárnő irányította. Az eseményre február 24-én került sor a Bartók Béla Művelődési Központ nagytermében. A rendezvényen a közösség soraiban az Erasmus program keretében hat országból iskolánkban tartózkodó külföldi diákok és tanáraik is részt vettek.

A műsorszámok főként könnyűzenei dalok voltak, de a repertoárt színesítette tánc, vers és bűvészmutatvány is.

április 2016