november 2016

DACH-TAGE

Németnyelvű országok programnapjai a sarkadi gimiben

Októberben a gimi németes diákjai országismereti napokat szerveztek az iskola valamennyi tanulója részére. A rendezvény célja az volt, hogy a németnyelvű országok kultúráját, ételeit, tájait, zenéit azokhoz is közelebb vigye, akik nem tanulnak németül. A programok a szünetekben zajlottak, melyekhez kapcsolódóan a sulirádióban minden országhoz illő zenei válogatás szólt – a klasszikustól a mai modern zenékig. Az emeleti folyosó kivetítőjén a diákok által készített prezentációk, filmek futottak: csodálatos fotókkal, érdekes információkkal.

Hálaadás

Már több éve hagyomány középiskolánkban, hogy a két tanítási nyelvű osztályok hálaadási ünnepséget rendeznek.

Simonyi Imre Emlékverseny

2016 november 12-én, Gyulán a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban rendezték meg a Simonyi Imre szavaló – és versillusztráló versenyt. Az országos szavaló versenyen iskolánkat Molnár Mónika 11.C osztályos tanuló képviselte.

Nyitott bíróság

Iskolánk, az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium több éve kapcsolódott be a Nyitott bíróság programba. Tanulóink rendszeresen részt szoktak venni az eseményeken.

Nemzetközi találkozó Hamburgban

Az Erasmus+ pályázat programja immár negyedik állomásához érkezett. Törökország, Magyarország (Sarkad), Olaszország után Németország következett.

Október 8-án az Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium három diákja, Nagy Fanni, Juhász Evelin és Sajti Réka Gerebenics Róbert tanár úr vezetésével szállt fel a budapesti repülőtéren a Hamburgba induló járatra.

Operakaland

Középiskolánk évek óta részt vesz az Operakaland elnevezésű kulturális programban. A szervezők célja, hogy az opera műfaját közelebb hozzák a fiatalokhoz. Az elmúlt időszakban több híres operát is megtekinthettek tanulóink. Többek között Donizetti Szerelmi bájital és Mozart Szöktetés a szerájból című művét láthatták.

Kedvező változás decembertől az ECL nyelvvizsgán!

2016 decemberétől a vizsgázók számára kedvezően változik meg az eredményszámítás módja az ECL nyelvvizsgán.

Angol-Amerikai Országismereti verseny - 2016 nov. 9.

Az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnáziumban már hagyománnyá vált, hogy a környékbeli általános iskolák hetedikes és nyolcadikos diákjai számára Angol-Amerikai Országismereti vetélkedőt szervez.

November 9-én került sor a verseny megrendezésére. Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés, összesen 20 csapat jelentkezett.

Ismerd meg Békés megyét!

Az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium reál munkaközössége 2011 óta rendszeresen megszervezi általános iskolások számára természettudományos vetélkedőjét.

A verseny célja, hogy a jelentkezők minél jobban megismerjék Békés megye kulturális és természeti értékeit.

Sarkadról és a környező településekről összesen 13 csapat jelentkezett a megmérettetésre.