április 2017

„ Életem egyik legszebb hete Dániában”

Az Erasmus+ Gates and Keys pályázat keretében 5 fős delegáció indult április 2- án éjfél után néhány perccel Sarkadról, Dániába Hvidbjergbe.  Szőke Krisztina 9.C, Oláh Georgina 10. C, Dobi Richárd 11.C osztályos diákok, Tóthné Leelősy Andrea angol szakos pedagógus és Sárközi Anna intézményvezető.

Néhány órás autózás után a Kolozsvári Avram Iancu repülőtérről repülőgéppel jutottunk el a dániai Billundba. Diákjaink számára már ez is nagy élményt jelentett, hiszen eddig nem utaztak repülővel. Autóbuszra majd vonatra szállva a délutáni órákban érkeztünk meg a Hvidbjergbe, ahol a befogadó családok várták a diákjainkat az állomáson.

Irodalmi teázás

Ebben az évben a Magyar Költészet Napjáról a gimnázium 13 tanulója Gerebenics Róbert magyartanár felkészítésével a Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtárral együtt „Minden titok” című zenés, verses, irodalmi műsorral emlékezett meg.

Végzős diákjaink a Terror Házában

2017. április 6.-án a humán munkaközösség szervezésében három végzős osztály tanulmányi kiránduláson vett részt Budapesten.

Arany Hét 2017

Kollégiumunk több évtizede egyhetes rendezvénnyel tiszteleg márciusban Arany János előtt. A 200 éve Nagyszalontán született költőóriás szobránál Sárközi Anna, az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium intézményvezető asszonya mondta el gondolatait, majd megnyitotta az események sorát.