Kitüntetettjeink

Pedagógusnap alkalmából középiskolánk két tanára is, Hortobágyi Istvánné és Szűcs Kinga Németh László kitüntető díjban részesült "A gyermekek harmonikus személyiségformálásában hosszú időn át végzett kiemelkedő pedagógiai munkájuk elismeréseként”.

Hortobágyi Istvánné 1978-ban Szegeden magyar-orosz szakos általános iskolai, majd 1983-ban Debrecenben magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári diplomát szerzett. 1978-tól a sarkadi 1. Sz. Általános Iskolában dolgozott. Az itt eltöltött 10 év során érett igazi pedagógussá, tanulta és szerette meg a „szakmát”.

1988-től 2008-ig a gyulai 1. Sz. Általános Iskolában tanított. Itt munkaközösség-vezetőként, szakszervezeti titkárként és a közalkalmazotti tanács tagjaként is tevékenykedett.

2004-ben Gyula Város Művelődéséért kitüntetésben részesült, majd 2005-ben megkapta a Pedagógus Szakszervezet Eötvös József-emlékérmét.

A gyulai 1. Sz. Általános Iskola 2008. évi bezárása után középiskolánk tanára lett. Itt új kihívások, feladatok vártak rá. Nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába. Hamarosan kivívta a munkatársai, diákjai tiszteletét. Az Adys csillag születik tehetségkutató verseny „szülőanyjaként” remek program hagyományát teremtette meg.

2014-ben „A jó pedagógus titka – sikerek és kudarcok a pályán” esszéfelhívásra beadott színvonalas művéért elismerésben részesült.

Hortobágyi Istvánné a 2014-2015-ös tanévtől a középiskola intézményvezető-helyetteseként dolgozik.

2016-ban nyugállományba vonul. Munkája, lelkesedése, személyisége hiányozni fog.

Szűcs Kinga francia-történelem szakos középiskolai tanár. Diplomáját Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerezte, 1995-ben. Néhány gyulai év után 1997-ben került intézményünkbe.

Munkáját a kezdetektől a precizitás, a gyermekszeretet, a humánus emberi kapcsolatok jellemzik. Hamar „belopta magát” diákjai és munkatársai szívébe is. Képes a tanulók érdeklődésének felkeltésére, motiválására, a tananyag sokoldalú bemutatására. Szaktanárként és osztályfőnökként is különös figyelmet fordít a személyiség- és közösségfejlesztésre.

Több tanuló mentoraként igyekszik a diákokban az egész életen át való tanulás képességét kialakítani. Rendszeresen készít fel tanítványokat iskolai, megyei, országos, nemzetközi megmérettetésekre, melyeken szép eredményeket szoktak elérni. 2014-ben a Versenyben a jogokért vetélkedőben a tanárnő által felkészített csapat – a régióból egyedüliként – bejutott a nemzeti döntőbe. Az országból 94 csapat nevezett. Az „Adysokk” az előkelő 9. helyet szerezte meg.

A tanárnő kedves, humoros, nyitott személyiségével a tantestület megbecsült tagja, aki idejét sem sajnálva mentorálja pályakezdő kollégáit. Munkássága, egyénisége követésre méltó.

Hortobágyi Istvánné és Szűcs Kinga a Németh László-díjat Budapesten, Balogh Zoltán minisztertől vette át.

Nagy Ferenc