Parlamenti különóra

Október 3-án a 11.A és 11.C osztály tanulói osztályfőnökeik vezetésével Parlamenti különórán vettek részt Budapesten. Iskolánk, az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium több éve részese az eseménynek. Nem egyszerű dolog, de nagyszerű a világ egyik legszebb országházába bejutni. Komolya beléptető rendszeren kell átmennie az odalátogatóknak. Ha ez sikerül, valóságos csoda tárul elé. A látvány lenyűgöző.

A fiatalok megtekintették a szigorúan őrzött Szent Koronát, bemehettek az épület könyvtárába, sőt még a Vadászterembe is, ahonnan a Duna, és Buda panorámája tárult eléjük.

Az ülésteremben helyet foglalva bepillanthattak az Országgyűlés munkájába is. Vetélkedő keretében a kialakított csapatok összemérhették tudásukat. ( A győztesnek torta lett a jutalma.) Szerepjáték keretében „utánozhatták” a honatyákat, beleélhették magukat a törvényhozói munkába.

A Parlamenti különóra a díszőrség – szokás szerint – jó hangulatú bemutatójával ért véget. Köszönet érte, hogy diákjaink részesei lehettek e tartalmas, emlékezetes napnak.

 

Nagy Ferenc

Téma: