Angol-Amerikai Országismereti verseny - 2016 nov. 9.

Az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnáziumban már hagyománnyá vált, hogy a környékbeli általános iskolák hetedikes és nyolcadikos diákjai számára Angol-Amerikai Országismereti vetélkedőt szervez.

November 9-én került sor a verseny megrendezésére. Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés, összesen 20 csapat jelentkezett.

A Dobozi Általános Iskola idén először nevezett be a versenyre, 7 csapattal, Bálint Beáta tanárnő felkészítésével. Pontáné Kender Magdolna tanárnő vezetésével a Sarkadi Általános Iskolából 12 csapattal, a Méhkeréki Általános Iskolából Petrusán Györgyné tanárnő 1 csapattal képviselték iskolájukat.

A hetedikesek és a nyolcadikosok külön teremben mérték meg tudásukat az angol és az amerikai kultúrával kapcsolatban. A verseny a csapatok által előzőleg elkészített prezentációk bemutatásával kezdődött, melyek magas színvonala és egyedisége komoly felkészülést tanúsított. A további versenyszámokban Nagy Britanniával és az Amerikai Egyesült Államokkal kapcsolatos kérdésekre kellet válaszolni, kvíz, keresztrejtvény, képvetítés és puzzle formájában.

A versenyen a legjobban a dobozi iskola diákjai szerepeltek, mindkét kategóriában első díjat ők vitték haza.

A hetedikesek közül a második helyezést is a dobozi iskola diákjai nyerték, a harmadik helyezést a sarkadi iskola tanulói érték el.

A nyolcadikosoknál a második díjat a sarkadi iskola csapata, míg a harmadik díjat a dobozi iskola csapata nyerte.

A tárgyi díjakon kívül idén rendhagyó módon az első helyezettek és felkészítő tanáruk meghívást kaptak az iskolánkban megrendezésre kerülő „Hálaadási ünnepségre”.

A vetélkedők alatt a diákok fegyelmezetten dolgoztak, élvezték a kihívásokat.

Míg a diákok szorgoskodtak, addig az őket felkészítő pedagógusoknak Nagy Gabriella szaktanácsadó tartott előadást a „Pedagógus életpálya modell - a pedagógus minősítési rendszer változásairól”.

Köszönjük a hetedikes és nyolcadikos diákoknak, valamint felkészítő tanáraiknak a részvételt. Reméljük, jövőre is megtisztelnek bennünket jelenlétükkel.

 

                                                                                              Idegen nyelvi munkaközösség