ADY – HÉT

2016. november 21-25.

Sok éve hagyomány iskolánkban a novemberi Ady-hét. A városunkban tanuló középiskolások részére megrendezett program az idén is tetszést aratott. A diákönkormányzatok által szervezett, Tóthné Leelőssy Andrea pedagógus által irányított hét szép élményeket adott a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

            A kampányolás a 12. C osztálynak sikerült a legjobban, így az ő képviselőik, Beregszászi Barbara és Jakucs Sándor „irányították” az eseményeket diákigazgatókként,  miután a megnyitó alkalmával Ady Endre szobra előtt átvették az iskola jelképes kulcsát Sárközi Anna intézményvezető asszonytól.

            A programok a műveltség, a játékosság és a sport köré csoportosultak.

           Hétfőn került sor a hagyományos Ady-szavalóversenyre. Általános és középiskolás diákok mondtak verseket a gimnázium konferenciatermében. Az általános iskolások mezőnyében az alábbi eredmény született:

 1. Szappanos Erzsébet
 2. Szőke Fanni
 3. Nagy Natália

A középiskolásoknál 1. lett Bara Kornél (9.KNY), a 2. helyen Molnár Mónika (11.C) és Szabó Kata (12.C) osztozott.

            Az Implom József Helyesírási Verseny iskolai fordulójában a legjobb helyesírókat kerestük. A gimnazisták körében Tokai Eszter (10.C) lett az első, Fazekas Ildikó Marianna (11.C) a második, míg a harmadik helyen Tar Beatrix és Molnár Mónika (11.C) végzett. A szakközépiskolásoknál Palásti Tünde (12.A) teljesített a legjobban. A megyei versenyen Tokai Eszter és Palásti Tünde fogja képviselni intézményét.

            Hétfőn az arra vágyók a Just dance verseny során még tánctudásukat is próbára tehették. A legügyesebben Nemes Gabriella ropta, Adamcsik Csilla és Szőke Krisztina a második helyen, Varga Vivien és Kocziha Boglárka pedig a harmadik helyen végzett.

Az egyik legnépszerűbb program az Észbontók vetélkedő volt. A résztvevő csapatok élő internetes kapcsolat segítségével tesztelhették, mennyire ismerik csapattársaikat. Az első helyet a R.E.D.O szerezte meg, Miki és a többiek a másodikok, a Stupidók a harmadikok lettek.

A csocsót kedvelők éles küzdelmeket vívtak egymással. A legjobbnak a Szerényi János – Szabó Zoltán páros bizonyult. Papp Balázs és Gyulai Ágnes a második helyet szerezte meg. A Czeglédi Imre – Kállai Tamás kettős harmadikként végzett.

A hétfői napot a mozogni vágyó diákok egy jó hangulatú, pörgős Zumba Partyval zárták.

Kedden gólyáink bontogatták szárnyaikat. Szépen felcicomázva, egyedi felszereléssel, öltözettel felvértezve – természetesen végzőseink által kísérve – nyakukba vették a várost, a lakosság nem kis örömére. Ezt követően huncut, játékos feladatokat oldottak meg, majd a gólyaeskü letétele után iskolánk „teljes jogú tagjaivá” váltak.  A legeredményesebben a 9.KNY osztály madárkái teljesítettek.

Szerdán délelőtt a sporté volt a főszerep. Ekkor került megrendezésre a hagyományos Ady-kupa, melynek során röplabdában mérték össze tudásukat a csapatok. Leányaink és fiaink egyaránt az első helyen végeztek. A fiúknál a 2. helyet az Erkel Ferenc Gimnázium,  a 3-at pedig a Román Gimnázium szerezte meg. A lányoknál éppen fordítva.

A délután is sok izgalmat tartogatott. Vetélkedők egész sora várt még a fiatalokra. Az Activityben az Aktivizálók győztek, megelőzve a 2. helyezett Tibi csokit és a 3. helyezett Szervezők csapatát. A LAN-party nyertese Maurer Krisztián lett. Második Kovács Richárd, harmadik Miron Noel. A FIFA-bajnokság is kedvelt volt a diákok körében. Hídvégi Dávid, Juhász Krisztián, Sánta Endre lett a legjobbak sorrendje.

A legnagyobb csatákat, küzdelmeket minden bizonnyal az éjszakai foci mérkőzései hozták. A végeredmény a következő módon alakult:

 1. helyezett: Mi van, hé?
 2. helyezett: 12. A
 3. helyezett: VATOS LOCOS

A torna gólkirálya Kovács Márk lett.

            A foci még egy tanár – diák meccset is életre hívott, melyet az idősebbek nyertek meg.

            Csütörtökön a várva várt Ady-bálra kellett ráhangolódniuk a fiataloknak. Valószínűleg a megszokottnál több időt töltöttek a tükör előtt (nem csupán a lányok, hanem a fiúk is), hogy legjobb formájukat hozhassák. Megtelt a Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme. Kepenyes Pál és zenekara húzta a talpalávalót, nem is akárhogyan. Köszönetünket fejezzük ki Sarkad Város Önkormányzatának, Dr. Mokán István polgármester úrnak, aki támogatásával lehetővé tette, hogy diákjaink ilyen színvonalas zenére táncolhassanak. Remek hangulat, fergeteges jó buli kerekedett. A szavazatok alapján a bálkirálynő Szőke Krisztina, a bálkirály Rozsi Pisti lett. A parkett ördöge címet Orosz Mihály tanár úr érdemelte ki.

            Pénteken nem volt tanítás. Jó hangulatú, játékos osztályok közötti vetélkedővel indult a délelőtt. Igen szoros versengés alakult ki, melyből végül a 12.C került ki győztesen. Második a 9.A, harmadik a 12.B osztály lett.

            A legnagyobb várakozás az osztályok bemutatkozó műsorát előzte meg. A legtöbben heteken át készültek az eseményre. Elsősorban vidámság, móka jellemezte a produkciókat. A zsűrinek nem volt nagyon könnyű a dolga. Végül az alábbi döntést hozta:

 1. helyezett: 10. A
 2. helyezett: 11. A
 3. helyezett: 11. C

A záró gálán került sor az eredmények kihirdetésére, a díjak átadására. Középiskolánk tantestülete az idén is döntött arról, hogy ki az a végzős diák, aki kiemelkedő tanulmányai eredményéért a leginkább megérdemli az Ady-díjat.

Ebben a tanévben Juhász Adrienn 12. C osztályos tanulóra esett a választás. Sárközi Anna intézményvezető asszony méltatta a kitüntetettet, majd átadta az elismerést.

Intézményvezetőnk iskolánk jelképes kulcsának visszavételekor köszönetet mondott Beregszászi Barbara és Jakucs Sándor diákigazgatóknak, amiért vezetésükkel emlékezetes, tartalmas Ady-héttel ajándékozták meg iskolánk közösségét diákjaink.

Köszönetet mondunk Az Ady-hét sikeréhez hozzájáruló támogatóinknak:

 • Sarkad Város Önkormányzata, Dr. Mokán István polgármester úr,
 • Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár,
 • Doxabo Kft.,
 • Lángburger,
 • Euro-Bazár,
 • Silver Penna,
 • GySzC Harruckern János Közoktatási Intézmény Szabadkígyósi Cukrász Tanműhely.