OXBRIDGE

2016. december 1-én rendezte meg az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium OXBRIDGE elnevezésű angol nyelvi versenyét. A verseny témája Oxford és Cambridge angol egyetemi városok kultúrája, nevezetességei és történelme volt.

Iskolánkat két csapat képviselte: Tokai Eszter, Ungor Imre és Varga Dévald 10.C osztályos tanulók Mede Olga tanárnő felkészítésével, valamint Dobi Richárd, Juhász Evelin és Molnár Mónika 11.C osztályos tanulók, akiket Tóthné Leelőssy Andrea tanárnő segített a felkészülésben.

A verseny egy teszt kitöltésével kezdődött, majd a csapatok egy Slide Show Quizen, képek felismerésével adhattak számot Oxford és Cambridge városokkal kapcsolatos tudásukról. Végezetül minden csapat egy általuk kitalált jelenetet adott elő angol nyelven, amely valamilyen formában a két egyetemi városhoz kapcsolódott.

Iskolánk diákjai szép eredménnyel zártak: a 10.C osztály tanulói a 3. helyen végeztek, a 11.C tanulói pedig a 4. helyet szerezték meg.

A versengés végig angol nyelven folyt. A zsűri elnöke, Mr. James Albert Higgins értékelésében kiemelte a versenyzők felkészültségét és angol nyelvi tudásukról is elismerően nyilatkozott.