Szalagtűző ünnepély városunk középiskoláiban

Akinek kislánya születik, készüljön fel arra, hogy csemetéje óvodás korától fogva menyasszony szeretne lenni. Aki pedig abban az illúzióban ringatja magát, hogy ez majd nagyon soká fog bekövetkezni, téved. Csak egy szempillantás, s máris gyönyörű nő lett a lányból. Menyasszonyi ruhában ott áll a fényben, majd táncol boldogan, önfeledten. Nem esküvőn van, „csupán” városunk középiskoláinak közös szalagtűző ünnepségén, s éppen a szokásos keringőt járja a többi végzős „menyasszonnyal” és „vőlegénnyel” együtt.

A fiúk is szépek ám! Kész férfiak. Legtöbbjük élete első öltönyét viseli, szülei nem kis örömére.

Erre a napra semmivel sem kellett kevesebbet készülni, mint egy igazi esküvőre. Sőt… Ősz óta folytak a táncpróbák. Ruhát választani, varratni. Műsort összeállítani az ünnepségre, s még ki tudja mennyi feladatot kellett leküzdeniük a fiataloknak. S persze, hónapok óta folyamatosan birkózni a közelgő érettségi gondolatával, hiszen az igazi nagy megmérettetés ezután következik.

A szalagtűzés ünnepélyes pillanatait a Gerebenics Róbert tanár úr által szerkesztett búcsúztató műsor előzte meg Tokaji Tímea, Croitor Dávid, Megyesi Ákos, Nemes Gabriella, Szabó Laura, Tar Beatrix előadásában.

Az ünnepeltek nevében Szabó Kata (12.C) és Tóth Máté (12.A) tolmácsolta a végzősök gondolatait.

Ezt követően Sárközi Anna, a gimnázium intézményvezető asszonya, majd Polgár Betti, a szakképző iskola tagintézmény-vezető asszonya mondta el ünnepi köszöntőjét.

A szalagtűzés során láthatóan büszkeség töltötte el a szülőket, nagyszülőket, barátnőket, barátokat, tanárokat és az osztályfőnököket (Szűcs Kinga, Molnár István, Hadi Imre) is.

A végzős osztályok szórakoztató és múltat idéző bemutatkozó műsorát mintegy keretbe foglalta a 10.A emlékezetes produkciója és a 11.A látványos előadása.

A legnagyobb várakozás az osztályok táncát előzte meg. Nem hiába. Elkápráztatták a hozzátartozókat. Köszönet érte a táncokat betanító Mede Olga és Nagy Katalin tanárnőknek.

Végül a 69 ünnepelt előadásában felcsendült – a hálás közönség tapsától kísérve – a Republic együttes „Kirúgjuk magunk alól a Földet” című dala.

Az ünnepség után az iskola szépen feldíszített sportcsarnokában közös vacsorán vettek részt a diákok és szüleik, tanáraik, majd hajnalig tartó táncmulatsággal zárult ez az emlékezetes nap.

Nagy Ferenc