Sikeres szereplés egy országos történelmi tanulmányi versenyen

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által 2016. szeptember 27-én meghirdetett, a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében megrendezésre kerülő Országos Tanulmányi Versenyre összesen 83 csapat regisztrált, az ország minden pontjából. Az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium csapata, Gettómilliomosok12 néven nevezett erre a történelmi versenyre.

A csapat 3 tagja (Bán Rita, Iszály Andrea Csilla, Móricz Ádám László ) a gimnázium 12. C osztályába jár.

Osztályfőnökük, és egyben történelem tanáruk, Szűcs Kinga nevezte be a csapatot a versenyre, és készítette fel a diákokat a komoly megmérettetésre. A verseny 3 fordulóból állt. A gyerekek sikeresen túljutottak az első kettőn, és így meghívást kaptak a verseny  utolsó fordulójába.

A döntő Budapesten került megrendezésre, 2017. január 19-én, az ELTE Természettudományi Karán, ahová a legjobb 22 csapat került be az első két forduló összesített eredménye alapján. A Gettómilliomosok12 csapata  17. helyezett lett egy komoly szakmai tudást feltételező, nehéz tanulmányi versenyen, ahol írásban és szóban is prezentálni kellett a diákoknak egy hat fős, szakértő történészekből álló zsűri előtt.

Gratulálunk a csapatnak és felkészítő tanáruknak!