Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” verseny

Idén is megrendezték március 8-án a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központban a „Szép Magyar Beszéd” verseny megyei fordulóját. Az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnáziumot három tanuló képviselte: Sárosi Vanessza, Tokai Eszter 10. C és Molnár Mónika 11. C. osztályos tanulók, akiket Deák - Nagy Ilona szaktanár készített fel.

A szépkiejtési megmérettetés első körében a diákok egy szabadon választott műrészletet olvastak fel, majd ezt követte a kötelező szövegek bemutatása. Ez utóbbi Wacha Imre nyelvész egy korábbi, a helyes felolvasás nehézségeit tárgyaló írása volt.

A zsűri tagjainak elmondása szerint nem volt könnyű dolguk a pontozásnál, hiszen igen kiegyensúlyozott, jól felkészült mezőny vett részt a versenyen. Így még nagyobb annak a jelentősége, hogy gimnáziumi kategóriában Molnár Mónika (11. C) megszerezte az előkelő második helyezést és továbbjutott az áprilisban, Győrben megrendezendő döntőbe. Bár Sárosi Vanessza és Tokai Eszter nem jutott be a legjobbak közé, az ő teljesítményüket is magas pontszámokkal értékelte a zsűri.