Arany Hét 2017

Kollégiumunk több évtizede egyhetes rendezvénnyel tiszteleg márciusban Arany János előtt. A 200 éve Nagyszalontán született költőóriás szobránál Sárközi Anna, az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium intézményvezető asszonya mondta el gondolatait, majd megnyitotta az események sorát.

A hetet sport és műveltségi vetélkedők, egyéni és csoportos játékok színesítették.

A Toldi-vetélkedőben erős emberek mérkőztek meg egymással. Baukó László bírta legjobban a megpróbáltatásokat. Sánta Endre a 2., Földesi Zoltán a 3. lett. A legerősebb ToldinénakVeres Vivien bizonyult, megelőzve Hajdú Melindát.

A Városi Könyvtárban megtartott Legyen Ön is aranyos! vetélkedőt kiemelkedő teljesítménnyel Móricz Ádám nyerte meg. Makra Zsófia a második, Tóth Gergő a harmadik helyen végzett.

Az esti röplabdázás a 12.C győzelmét hozta, a Mázlisták második, az Ülj le, kettes! pedig harmadik lett.

Az éjszakába nyúló asztaliteniszezés sokszor remek labdameneteket eredményezett. Végül Maurer Krisztián végzett az élen Szenyéri János, illetve Czeglédi Imre előtt.

A keddi program „bemelegítése” Kelemen Marcsi vezetésével történt. Az igen kedvelt jumpon vettek részt fiataljaink. 

Az esti fociba még lánycsapat is nevezett. Ez a tény némileg „lágyította” e kemény sport küzdelmeit, de így is kiélezett mérkőzéseket láthattunk. Eredmények: 1. a Vesztesek, 2. a Veszélyes elemek, 3. az FC Abált.

A dartsban ugyanazok a fiúk végeztek az élen, akik a pingpongban, csupán fordított sorrendben: 1. Czeglédi Imre, 2. Szenyéri János, 3. Maurer Krisztián.

Az Arany toll helyesírási versenyt Nemes Gabriella nyerte Makra Zsófia és Szabó Andrea előtt.

Az éjjel forgó „szédületes” pingpongozást produkált. Az éjfélig tartó „huncut” sport győztese Maurer Krisztián lett, Szenyéri János a második, Földesi Zoltán pedig a harmadik helyen végzett.

Szerdán délután a „Császka-mászka sarkadi kvíztúra alaposan megizzasztotta a csapatokat. A város egymástól távol eső pontjain kellett feladatokat megoldaniuk. Köszönjük a sarkadi vasútállomás, a Privát-Max áruház és a Váradi óra-ékszer bolt dolgozóinak, hogy helyet biztosítottak e program megvalósításához. Eredmények: 1. a Dessant, 2. az Ülj le, kettes!, 3. a Kalács.

A floorball csupán két csapat párharcát jelentette, amiből a Karok került ki győztesen, az Ülj le, kettes! előtt.

A mindig nagy izgalmakat hozó csocsóban 26 mérkőzést kellett lejátszani, hogy eldőljön a helyezések sorsa. A Czeglédi ImreGergely Róbert páros győzedelmeskedett végül. Földesi Zoltán – Móricz Ádám lett a második, Szenyéri János – Sánta Endre pedig a harmadik.

Az Éjjeli Banyák Barangolása sok örömöt nyújtott a borzongást kedvelőknek. A csapatok jól szórakoztak. A feladatokat a Tescos Kalács oldotta meg legjobban, de a 2. helyezett Seven és a 3. helyezet Üvegesek boszorkái is ügyesek voltak.

A Just-Dance táncversenyen Varga Vivien „ropta” a legjobban, de a fiúk is jeleskedtek: Papp Balázs a 2., Sánta Endre a 3. lett. 

A LAN-partygyőztese Bálint Sándor lett, Czeglédi Imre és Földesi Zoltán előtt.

A hét során az Arany-galéria kiállítását is meg lehetett tekinteni. Az „alkotók”: Varga Vivien, Nemes Gabriella, Nagy Bettina, Szabó Dani és Puskás Patrik.

A díjosztón okleveleket kaptak a diákok, valamint támogatóinknak köszönhetően ajándékokban is részesültek.

Támogatóink voltak: Kelemen Mária, Bendéné Bondár Krisztina

Köszönjük segítségüket!

Nagy Ferenc

Téma: